Nieuws

Nokia sluit patentdeal met Huawei

Nokia wil geen details vrijgeven over welke licenties Huawei juist gekocht heeft, maar het is een deal die meerdere jaren beslaat.

 
Nokia en Huawei hebben een patentie-overeenkomst gesloten. Huawei zal Nokia betalen om gebruik te kunnen maken van zijn patenten op smartphone-technologie. Over de deal geven de bedrijven geen details prijs, maar het gaat over een “overeenkomst van verschillende jaren”.
 
“Huawei is een van China’s grootste bedrijven en is een van ‘s werelds toonaangevende smartphonemakers en we zijn verheugd om hen te verwelkomen in onze familie van gelicenseerden,” stelde Maria Varsenolla, het hoofd van de juridische afdeling van Nokia. Een unicum is de deal niet: Nokia heeft ondertussen met zowat alle smartphone-fabrikanten een overeenkomst over zijn patenten, waaronder Apple, Samsung en LG. Als pionier in de markt van de mobiele telefoons heeft Nokia verschillende belangrijke patenten in huis.
 
Nokia – het restbedrijf dat overbleef nadat Microsoft in 2013 de smartphone-afdeling overnam – legt zich voornamelijk toe op netwerktechnologie. Zowat 90 procent van zijn inkomsten komen uit de verkoop van netwerkcomponenten, maar het heeft ook nog altijd een uitgebreide catalogus met smartphone-patenten. Nokia verwacht vanaf het vierde kwartaal van 2017 om de inkomsten uit de deal van Huawei in te kunnen boeken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business