Here wil zijn werkterrein uitbreiden en komt met een asset management-platform dat het tracken van goederen en mensen mogelijk maakt.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Here Technologies kondigt een nieuwe cloudservice aan voor bedrijven: Here Tracking. Het bedrijf, gekend van de gelijknamige navigatie-app, hoopt met de dienst voet aan wal te krijgen in de markt van de asset managment. Here Tracking laat toe om goederen, toestellen en mensen in real-time te volgen terwijl ze zich verplaatsen.
 
De service is zowel voor verplaatsingen binnenshuis als buitenshuis te gebruiken. Om efficiëntie te verhogen kan het platform ook geïntegreerd worden in resource planning-systemen en andere supply chain-software. Here schuift zijn asset management-service naar voren als de ideale tool om verloren of gestolen voorwerpen weer terug te vinden. “Bedrijven verliezen miljarden aan dollars wanneer hun transportgoederen gestolen, misplaatst of inefficiënt vervoerd worden. Om deze uitdagingen aan te pakken hebben we Here Tracking gelanceerd,” zegt Haydn Sweterlitsch, marketingverantwoordelijke bij Here Technologies.
 
Here Technologies is een van de vele spin-offs van Nokia. Dat splitste de afdeling in 2015 af en verkocht het aan een conglomeraat van Duitse autobouwers: Audi, Mercedes en BMW.