Nieuws

Ripple stoot Litecoin van de troon als vierde grootste cryptomunt

Er verschuift het één en ander in de top vijf van populairste cryptomunten. Litecoin, dat pas enorm boomde, wordt voor het eerst toch voorbijgestoken door een andere munt.

 
Bitcoin is natuurlijk de populairste cryptomunt van het moment, met een marktkapitalisatiewaarde van 238 miljard euro. Ethereum komt op de tweede plaats met 85 miljard euro, gevolgd voor Bitcoin Cash met 26 miljard euro. Vrij snel na de afsplitsing van de klassieke bitcoin-blockchain wist Bitcoin Cash zich de derde plaats te veroveren, en daar blijft de munt voorlopig stabiel staan. Eeuwige nummer vier op de lijst was echter Litecoin. Die cryptomunt heeft als doel een efficiëntere variant op bitcoin te worden. Lang bleef de prijs van één Litecoin rond de 50 euro zweven, maar deze maand explodeerde de munt plots. Vandaag is één token meer dan 260 euro waard.
 
[related_article id=”173638″]  
Het is dan ook verrassend dat Litecoin zijn vierde plaats moet afgeven. Ripple is momenteel de op drie na grootste cryptomunt, met een marktkapitalisatiewaarde van bijna 18 miljard euro. Ondanks de stijging van Litecoin-tokens blijft die munt steken op ‘amper’ 13 miljard euro. De verschuiving is des te verrassender als je weet dat één Ripple-token minder dan 50 eurocent kost. Ondanks die lage prijs kende ook Ripple een recente koersstijging: niet zo lang geleden kon je met enkele eurocenten al Ripple-munten kopen. De hoge marktkapitalisatie is te verklaren door het enorme volume aan digitale Ripple-munten dat de ronde doet: bijna 39 miljard.
 
Ripple is net als Ethereum een buitenbeetje. Het netwerk is niet bedoeld om digitale munten te ondersteunen zoals Litecoin en bitcoin. De Ripple-blockchain is een netwerk waarop derden financiële toepassingen kunnen bouwen. De blockchain is vooral populair bij banken die ze inzetten om transacties met klassiek geld snel te vereffenen. Onder andere Santander, UniCredit, SEB en UBS maken er gebruik van voor transacties binnen de eigen organisatie of tussen banken onderling. Hoewel Ripple geen digitale munt is, zijn de tokens die het netwerk aandrijven wel te koop. Op die manier kan je het netwerk vergelijken met Ethereum, waarbij de Ether ook niet als munt bedoeld is.
 
https://www.smartbiz.be/achtergrond/173638/ripple-wordt-derde-grootste-cryptomunt-wat-het/
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business