Nieuws

Seagate schrapt 500 banen

Opslagspecialist Seagate wil afslanken. 500 banen zullen het komende jaar verdwijnen bij het bedrijf.

 
Seagate herstructureert zijn organisatie en is van plan om 500 werknemers af te laten vloeien. Dat kondigde het bedrijf aan in een financieel rapport. Het is niet duidelijk waar de ontslagen zullen vallen. Seagate stelt wereldwijd 45.500 mensen te werk.
 

Moeilijke situatie

 
De ontslagronde zal tegen het einde van het fiscale jaar 2018 afgerond worden. Volgens Seagate zal de  besparing initieel 50 miljoen dollar kosten en moet deze op termijn 65 miljoen dollar aan besparingen opleveren op jaarlijkse basis. Het opslagbedrijf zit al enkele jaren in een financieel moeilijke situatie. In 2016 liet het bedrijf al eens 6.500 mensen gaan.
 
De vorige herstructurering mocht niet baten. In zijn meest recente kwartaalcijfers zag Seagate zijn omzet met 165 miljoen dollar krimpen in vergelijking met het jaar daarvoor. Als grootste oorzaak wees het bedrijf de prijsdaling in de sector aan. De concurrentie tussen opslagfabrikanten is de laatste jaren intensiever geworden, waardoor de prijzen van producten zakken. Dat Seagate meer verkoopt, kan die trend maar deels neutraliseren in zijn financiële resultaten.
 
Seagate kreeg in juli een nieuwe CEO aan het roer met Dave Mosley, die voordien de rol van Chief Operating Officer binnen het bedrijf vervulde. Hij zal de verdere afslanking van het bedrijf in goede banen moeten leiden. Een officieel statement over het banenverlies heeft het bedrijf nog niet uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business