Google breidt verder uit naar China. Het bedrijf neemt Chinese talenten aan voor zijn nieuwe AI-onderzoekscentrum in Bejing.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Alphabet kondigt vandaag de opening van een nieuw onderzoekscentrum in China aan. Het Google AI China Center zal bestaan uit een kleine groep onderzoekers die worden ondersteund door honderden ingenieurs uit China. Google bouwt op deze manier zijn aanwezigheid in China verder uit en zet meer werkkracht in voor het onderzoek naar artificiële intelligentie.
 

China

Met de komst van een onderzoekscentrum in Beijing bouwt Google zijn aanwezigheid in China weer op. In 2010 weigerde het bedrijf om zijn zoekmachine te censureren, waardoor een hoop diensten van Google werden geblokkeerd in China. De laatste tijd neemt Google echter Chinese ingenieurs aan, zodat het bedrijf wederom voet aan wal krijgt binnen China.
 
Volgens Mark Natkin, de managing director van het in Beijing gelegen Marbridge Consulting, verbetert Google zijn band met China door bij te dragen aan de economie van het land. Google creëert jobs, traint ingenieurs en zorgt ervoor dat Chinese medewerkers in de hogere technologiemarkt werken.
 
Bovendien heeft China van artificiële intelligentie een nationale prioriteit gemaakt. De overheid van het land kondigde deze zomer aan dat het van AI een industrie wil maken die 400 miljard yuan opbrengt vanaf 2025. Ook wil het land de wereldleider op het vlak van wetenschap worden tegen 2030.
 

Rekrutering

Google laat niet weten hoeveel mensen het zal aannemen voor zijn AI-onderzoekscentrum, maar vertelde wel aan Bloomberg dat het momenteel actief mensen aanneemt. “Het zal een klein team zijn dat gefocust is op het verbeteren van AI-onderzoek,” vertelt Fei-Fei Li, de hoofdwetenschapers van Googles cloud-afdeling. Li zal het onderzoekscentrum in Beijing leiden.