security

Analysebureau Gartner voorspelt dat grote bedrijven volgend jaar 8 procent meer zullen spenderen aan security, voor een recordbedrag van 96 miljard dollar.

Advertentie

 
Bedrijven trekken hun investeringen in security op. Volgens Gartner zal er volgende jaar 8 procent meer geld vloeien naar veiligheidsmaatregelen om bedrijfsdata en andere digitale assets te beschermen, in vergelijking met 2017. Wereldwijd zal men 93 miljard dollar aan security spenderen, aldus de analysefirma.
 
Gartner wijst verschillende redenen aan voor de verhoging. Regelgeving is bijvoorbeeld een belangrijke oorzaak. Wetgeving als de GDPR stimuleert bedrijven om meer te investeren in bescherming. Verder haalt Gartner een kentering in consumentenverwachtingen aan, de grotere bewustwording van cyberbedreigingen, en de digitale transformatie van bedrijven.
[related_article id=”170782″]
“In het algemeen is een groot deel van de security-investeringen gedreven door de reactie van een organisatie op veiligheidsinbreuken nu steeds meer cyberaanvallen en datadiefstallen organisaties wereldwijd treffen,” stelt Gartner research directeur Ruggero Contu. Gartner baseert zich voor die analyse op een enqûete onder grote bedrijven in 2016 in acht landen. 53 procent van de bedrijven wees securityrisico’s aan als de belangrijkste reden om te investeren in veiligheid.
 
Waar gaat het geld voornamelijk naartoe? Security testing, outsourcing en Security Information and Event Management (SIEM) zijn de drie grootste groeisegmenten.

Advertentie