Nieuws

Qualcomm kaatst terug: eist verbod iPhone X in de VS

Gisteren beschuldigde Apple de chipbakker van patentschending. Qualcomm bijt van zich af en wil onder meer de iPhone X verbannen in Amerika.

 
Qualcomm wil bepaalde iPhone 7’s, 8’s en X’s uit de verkoop halen, zo schrijft Engadget. Daarvoor dient de chipmaker een klacht in bij de International Trade Commission (ITC), een onafhankelijk Amerikaanse agentschap dat kwesties over oneerlijke handelspraktijken rond schendingen van patenten, handelsmerken en auteursrechten behandelt.
 
Het gaat concreet om Apple-telefoons met een Intel-modem. Niet elke iPhone 7, 8 of X heeft zo’n onderdeel, enkel de Apple-toestellen die verkocht worden door providers AT&T en T-Mobile. Volgens de chipbakker schaadt Apple zeker vijf patenten: het gaat onder meer om technologieën voor accubesparing en die de autofocus in de camera verbeteren.
 

Zelfverdediging

Apple reageerde nog niet op de aanval. Gisteren opende de iPhone-maker zelf (na een lange stilte) het vuur door Qualcomm voor de rechtbank te dagen. Volgens hen zou Qualcomm Apple-technologie hebben gebruikt om de accuduur te verbeteren in telefoons, meer bepaald de Snapdragon 800- en 820-chipsets.
[related_article id=”173493″] Het juridisch geschil tussen Apple en Qualcomm duurt nu al een klein jaar. Het begon in januari toen Apple de chipbakker betichtte van machtsmisbruik en sindsdien ging de bal aan het rollen en vliegen de beschuldigingen in het rond. Het geschil draait onder meer om patentschendingen en royalties die de iPhone-fabrikant weigert te betalen.
 
Al een hele tijd weigert de iPhone-maker om te betalen voor patentlicenties, waardoor Qualcomm stilaan in financiële moeilijkheden is terechtgekomen. De chipmaker is immers voor een groot deel van zijn inkomsten afhankelijk van patentlicenties. Wordt (wederom) ongetwijfeld vervolgd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business