Nieuws

Apple beticht Qualcomm van patentschending

Al sinds begin dit jaar zijn beide technologiereuzen verwikkeld in allerlei rechtszaken. Nu beschuldigt Apple de chipmaker van het schenden van acht patenten.

 
Het juridisch conflict tussen Apple en Qualcomm duurt nu al een klein jaar. Het begon in januari toen Apple de chipbakker beschuldigde van machtsmisbruik en sindsdien ging de bal aan het rollen en vliegen de beschuldigingen in het rond. Deze keer wijst Apple nog eens met het vingertje: volgens hen zou Qualcomm Apple-technologie hebben gebruikt om de accuduur te verbeteren in telefoons. Dat vertelde het concern aan Reuters. Eerder in juli stelde Qualcomm dat enkele iPhones patenten schonden.
[related_article id=”171629″] Volgens Apple maken de Snapdragon 800- en 820-chipsets van Qualcomm inbreuk op de patenten van Apple. Deze processors schuilen onder meer onder de motorkap in smartphones van Samsung en Google. Het zou concreet om acht patenten gaan, die ervoor zorgen dat de processor zo weinig mogelijk energie verbruikt. Als delen van een chip niet in gebruik zijn, worden ze in slaapstand gehouden.
 
Apple eist een schadevergoeding, maar het is niet duidelijk om welk bedrag het gaat. Al sinds begin dit jaar zijn beide technologiereuzen verwikkeld in een heuse juridische strijd. Het geschil draait onder meer om royalties, die de iPhone-fabrikant weigert te betalen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business