SAP en Microsoft onderstrepen opnieuw hun hechte relatie met de uitbreiding van hun samenwerking. De twee zullen elkaars software verder integreren op de eigen platformen.

Advertentie

 
Microsoft en SAP gaan nauwer samenwerken. De twee softwarereuzen doen al lang dingen samen waardoor het niet hoeft te verwonderen dat ze ook gezamenlijk naar de toekomst kijken. Concreet zal Microsoft op SAP’s S/4 HANA-database vertrouwen om interne financiële planning te regelen, terwijl SAP zijn kritieke financiële systemen naar Microsofts Azure-cloud verhuisd. De verdere integratie geldt als voorbeeld voor de respectievelijke klanten van beide bedrijven, en moet hen aanzetten om meer SAP-software te draaien op Azure-cloudhardware. Dat rapporteert Reuters.
 
Anderhalf jaar geleden kwamen de twee bedrijven nog overeen om Office 365 dieper te integreren in SAP, terwijl SAP in ruil Azure zou omarmen met HANA. Geen van de twee is echter monogaam. Zo ligt SAP ook al in bed met Amazon, Google en IBM. Ook Microsoft wil natuurlijk zoveel mogelijk partners op Azure krijgen.
 
[related_article id=”173374″]
 
De zet komt er terwijl Amazon en VMware hun samenwerking uitbreiden. VMware-klanten zullen meer hybride cloudfuncties op bare metale-AWS-servers kunnen draaien. Microsoft van zijn kant omarmde VMware eerder deze maand ook al, maar daar bleek geen wederzijdse liefde aan te pas te komen. De VMware-integratie op bare metal Azure-servers dient echter enkel als tussenstap voor wie volledig van VMware naar Azure wil migreren. VMware liet daarom al verstaan dat het de oplossing niet certifieert.
 
De cloudstrijd woed dus nog steeds in alle hevigheid verder. Relaties ontstaan en verzuren, iedereen is partner en concurrent maar op het einde van de rit willen alle spelers natuurlijk dat je vooral hun oplossing kiest.
 

Waarom VMware niet onder de indruk is van Azure Stack


Geen velden gevonden.