Kubernetes

VMware reageert op het bare metal-aanbod van zijn software door Microsoft, en laat weten geen ondersteuning te zullen bieden voor wie er op intekent.

 
Microsoft kondigde eerder deze week aan dat het klanten toegang zal geven tot de VMware-stack, gehost op zijn eigen servers binnen Azure-datacenters. Het aanbod bestaat om de migratie van VMware naar Azure zo pijnloos mogelijk te maken. Wie de stap naar Azure wil zetten maar enkele workloads heeft waarbij de migratie moeilijk is, kan die tijdelijk op een bare metal VMware-server blijven draaien die toch in hetzelfde datacenter staat als de kersverse Azure-stack. Microsoft gaat voor het aanbod in zee met een niet nader genoemde partner.
 
Waarom die partner anoniem wil blijven, is intussen duidelijk. VMware is niet opgezet met het slinkse aanbod van Microsoft en laat optekenen dat het geen ondersteuning zal bieden al klanten die hun VMware-stack bij de concurrent willen parkeren.  Ajay Patel, senior VP bij de virtualizatiekoning, is duidelijk: “Microsoft heeft zijn aanbod ontwikkeld zonder VMware daarbij te betrekken. Het is noch gecertifieerd, noch ondersteund voor ons.”
 
Patel maakt van de gelegenheid gebruik om een mooie steek te geven naar Azure: “Dat Microsoft de leiderspositie van VMware’s erkent, en ondersteuning voor VMware op Azure onderzoekt als superieure en noodzakelijke oplossing voor klanten, boven Hyper-V of de native Azure Stack-omgeving, is begrijpelijk”, aldus de VP. Hij voegt er aan toe dat hij niet denkt dat de oplossing klanten die op zoek zijn naar een hybride of multicloud-aanbod ten goede zal komen.
 
De toon die VMware hanteert toont aan dat de cloudstrijd nog steeds in alle hevigheid verder woedt. Grote spelers strijden om marktaandeel in een erg competitieve markt, en schuwen daarbij geen sluwe tactieken of harde woorden.
 

VMware komt naar bare metal Azure-servers