Nieuws

Samsung richt onderzoekscentrum voor AI op

De Zuid-Koreaanse fabrikant zet een joint venture voor kunstmatige intelligentie op tussen twee bedrijfsonderdelen: Samsung Mobile en Samsung Electronics.

 
Samsung wil een nieuw centrum bouwen voor onderzoek naar kunstmatige intelligentie, zo meldt Reuters. Op die manier wil het nieuwe zakelijke mogelijkheden vinden terwijl het zijn kennis voor AI uitbreidt. Het onderzoekscentrum wordt opgezet als een joint venture en zou zo zowel de bedrijfsdivisies Samsung Mobile als Samsung Electronics voordeel brengen. Zo kan het zijn AI-activiteiten onder één dak huisvesten. Wat het precies gaat onderzoeken, maakte de elektronicareus nog niet bekend.
 
Met het onderzoekscentrum wil het Zuid-Koreaanse concern in eigen woorden ‘snel inspelen op marktontwikkelingen’. “AI vormt voor ons het basisingrediënt voor de vierde industriële revolutie”, laat Samsung weten in een statement. Waar het centrum zich zal bevinden of hoeveel mensen er zullen tewerkgesteld worden, is nog niet duidelijk.
 
Met de achtste generatie van Galaxy-telefoons lanceerde Samsung zijn Bixby-assistent. Die werkt vooralsnog enkel op smartphones, maar een volgende versie moet ook beschikbaar worden op IoT-apparaten. Bixby wordt steeds beter dankzij machine learning en kan steeds complexere taken uitvoeren.
 

Herstructureringen

Samsung is aan het sleutelen aan zijn bedrijfsstructuur. Het nieuwe centrum vormt deel van de nieuwe strategie. Vorige maand kondigde de elektronicagigant aan dat het een onderzoekslab voor AI heeft geopend in Canada. In het lab wil Samsung nieuwe technologieën ontwikkelen voor zelfrijdende auto’s, beeldherkenning en meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business