De Chinese fabrikant OnePlus heeft de OnePlus 5T onthuld. Hier zijn alle details.

 
Maandag kregen we al een tipje van de sluier, maar nu heeft OnePlus zijn nieuwe telefoon ook officieel voorgesteld. De OnePlus 5T is, naar goede gewoonte, een OnePlus 5 op steroïden: zijn scherm is langer en zijn camera zou betere foto’s moeten maken bij zwak licht.
 

 

Zelfde formaat, groter scherm

Zijn OLED-scherm is een halve inch groter geworden. De OnePlus 5T heeft nu een 6 inch-paneel met een resolutie van 2.160 bij 1.080 pixels en een schermverhouding van 18 op 9. Zijn voorganger, de OnePlus 5, moest het stellen met een 5,5 inch-paneel met een verhouding van 16 op 9. Door de langere schermverhouding is zijn scherm vooral langer geworden, maar het steekt wel in ongeveer dezelfde behuizing als vroeger. De bezels aan de boven- en onderkant meetten nu slechts 32,4 mm, terwijl die bij de T-versie 19,6 bedragen. De bezels aan de zijkanten zijn ook een millimetertje korter. Het jelly-effect is eveneens een reliek van vroeger, want nu heeft OnePlus het paneel op de juiste manier gestoken.
 
Door gebrek aan ruimte is de vingerafdrukscanner naar de achterkant verhuisd. Vooraan steekt nu een gezichtsherkenner in de software, die gebruikmaakt van de selfiecamera. Achteraan heeft de Chinese fabrikant zijn camerasetje getweakt. OnePlus doet afstand van de telefotolens, maar ruilt die in voor een 20 megapixelsensor met f/1.7-diafragma. Die zou beter moeten presteren in zwakke lichtomstandigheden. Beide camera’s hebben nu een brandpunt van 27 mm.
 
Verder is alles gelijk gebleven. Onder de motorkap steekt wederom een Snapdragon 835-chip, gepaard met 6 of 8 GB aan werkgeheugen, afhankelijk van de versie. Hij heeft een batterij van 3.300 mAh en aan de achterkant is een camerasetje te vinden van 16 megapixels. OxygenOS, het softwaresausje op de OnePlus 5T, draait nog niet op Oreo, maar op Android 7.1.1.
 

Zelfde prijs

Op 21 november zal het toestel beschikbaar zijn in de webwinkel van OnePlus. De versie met 6 GB geheugen en 64 GB aan opslag zal 499 euro kosten, terwijl de variant met 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslag 569 euro moet kosten. Zo kost de T-versie exact even veel als de gewone OnePlus 5. Dat is opmerkelijk, want sinds zijn ontstaan werd elke OnePlus-toestel steeds een beetje duurder. De eerste OnePlus kostte ‘amper’ 269 euro: volgens collega Jens verkocht het merk zijn ziel door de prijzen zo op te trekken. Vanaf volgende week verdwijnt de oude OnePlus 5 uit de webshop van de Chinese fabrikant.