supercomputer

AMD wil Intel van zijn troon stoten in het datacenter met eigen high-end Epyc-processors voor servers. Het bedrijf kondigde zonet een rits nieuwe opties en samenwerkingen aan.

Advertentie

 
AMD schakelt een versnelling hoger met zijn Epyc-offensief. Het bedrijf lanceerde de serverchips een half jaar geleden met de ambitie om de leiderspositie van Intel in het serverlandschap danig te laten wankelen. Tijdens het SuperComputing 17-evenement loste het bedrijf een nieuwe salvo van Epyc-opties en stelde het dat verschillende fabrikanten, leveranciers en system integrators klaarstaan om systemen te leveren gebaseerd op de AMD-processors. Het bedrijf maakt zich sterk dat het met zijn betaalbare producten de toegang tot HPC of supercomputers kan democratiseren.
[related_article id=”171133″]
Een van de system integrators die aan de slag gin met Epyc is AMAX, dat de [SMART]Rack P47 aankondigt. Deze rackscale server bestaat uit 20 P47-platforms en kan tot een PetaFLOP aan rekenkracht halen. Elk P47-platform bestaat uit een Epyc 7000-chip gecombineerd met vier Radeon Instinct MI25 GPU’s. Elke rack beschikt ook over 10 TB aan DDR4-geheugen. De [SMART]Rack P47 is ontwikkeld met HPC in het achterhoofd; het product komt ook met gespecialiseerde HPC-software. “[Het] is de eerste complete PetaFLOPS-in-een-rack oplossing die is geoptimaliseerd voor technische performantie en business acceleration, gekoppeld met gebruiksvriendelijkheid,” aldus Julia Shih, Vice-president business development bij AMAX. Het bedrijf verwacht dat het de HPC-rack in het eerste kwartaal van 2018 kan leveren.
 
Andere partners met Epyc-systemen in de pijplijn zijn onder andere Asus, Gigabyte, HPE, Penguin Computing en Supermicro. Verder maakte AMD ook bekend dat ROCm, zijn opensource platform voor graphics, een update krijgt. Het voegt ondersteuning voor de laatste Radeon-technologie toe en voor de deep learning applicaties TensorFlow en Caffe.

Advertentie