Nieuws

SAP’s eigen blockchain trekt bedrijven met miljardenkapitaal aan

SAP lanceerde pas een eigen blockchain-initiatief en kan nu al op de medewerking van 27 nieuwe partners rekenen. Samen hebben die een marktwaarde van 700 miljard dollar.

 
SAP’s blockchain lijkt af te stevenen op een succes. Enkele maanden na de het opstarten van een eigen blockchain-initiatief kondigt de softwarespecialist aan dat 27 partners hun schouders onder het project zetten. SAP benadrukt dat de nieuwe partners niet van de minsten zijn: samen hebben ze een marktwaarde van 700 miljard dollar.
 
SAP wil met zijn blockchain een toepassing van de technologie aanbieden ontwikkeld op maat van bedrijven. Het denkt daarbij aan blockchain als ruggengraat voor geautomatiseerde transacties. Zo kan een IoT-sensor aan een productielijn automatisch een bestelling plaatsen wanneer de voorraad van een bepaald component te laag wordt. Door die transactie via de blockchain te laten verlopen, kunnen zowel koper als leverancier er vanop aan dat alles koosjer verloopt. De ketting biedt immers een vorm van vertrouwen tussen twee partners zonder dat daar een derde aan te pas moet komen. Bovendien is het systeem veilig genoeg dat het niet moet onderdoen voor een fysiek ondertekend contract.
 
[related_article id=”172930″]  
Blockchaintechnologie heeft het potentieel om in tal van sectoren processen eenvoudiger en veiliger te maken. De diversiteit van SAP’s nieuwe partners illustreert dat. De usual suspects tekenen present in de vorm van de logistiek, maar ook bedrijven uit de retail, landbouw, defensie, aerospace en telecom-industrie gaan de samenwerking aan. Eén van de grote namen die SAP’s blockchain-initiatief ondersteunt is Deutsche Telekom. SAP stapt van zijn kant in het Alastria Concortium: een Spaans initiatief ter bevordering van de ontwikkeling van de technologie.
 
Momenteel wil SAP met zijn partners concrete blockchaintoepassingen uitwerken die als blauwdruk kunnen dienen voor blockchain-implementatie bij andere bedrijven in gelijkaardige sectoren. Concreet gaat het om track en trace-systemen, transportmanagement en ‘distributed manufacturing’ waarbij klanten meerdere partijen aanspreken om een product te maken.
 
[related_article id=”173119″]  
De evolutie toont nog maar eens aan dat blockchaintechnologie zijn stempel zal drukken op de hele moderne economie, ongeacht te sector. Het enthousiasme illustreert eveneens hoezeer blockchain als technologische ontwikkeling losstaat van cryptomunten en de vluchtigheid die daarmee gepaard gaat.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/172710/hoe-blockchain-iso-certificaten-onvervalsbaar-maakt/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business