Microsoft stelt de nieuwe Nvidia Tesla V100 GPU als virtuele machine beschikbaar op het Azure-platform.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Wie veel computerkracht nodig heeft voor HPC of AI-applicaties, kan binnen afzienbare tijd beroep doen op de nieuwe Nvidia Tesla V100 GPU’s via Microsoft Azure. Het cloudplatform kondigt aan dat het een nieuw type VM lanceert, de NCv3. NCv3 zal gebruik maken van de Tesla V100. Wie de mogelijkheden van de nieuwe Azure-VM wil aftasten, kan zich momenteel inschrijven voor een preview.
 
De Nvidia Tesla V100 GPU is het eerste product van Nvidia dat gebruikt maakt van de nieuwe Volta-architectuur geoptimaliseerd voor deep learning-processen. De krachtige grafische processors kunnen tot een straffe 120 teraflops gaan, de rekensnelheid van een doorsnee supercomputer. Volgens Nvidia is de Volta-architectuur een behoorlijk opstap tegenover de huidige Pascal-configuratie. Het bedrijf claimt dat de Tesla V100 1,5 keer sneller is dan de Tesla P100,die nog gebaseerd is op Pascal.
 
Naast de lancering van de NCv3 virtuele machine laat Microsoft verder ook weten dat twee VM’s binnenkort de previewfase afronden. Het gaat om NCv2, die de Nvidia P100 GPU gebruikt en de ND-serie die steunt op de Nvidia P40. De twee VM’s zullen vanaf 1 december officieel te gebruiken zijn via Azure.