De overnamestrijd woekert verder: volgens Qualcomm wordt zijn waarde veel te laag geschat. Gaat Broadcam een hoger bod uitbrengen?

Advertentie

 
Het bestuur van chipbakker Qualcomm heeft het bod van sectorgenoot Broadcom afgewezen. Gisteren meldde Reuters al dat het concern van plan was het monsterbod af te wijzen. Broadcom legde een voorstel van 103 miljard dollar op tafel om de chipfabrikant in te lijven, maar volgens Qualcomm is dat bod veel te laag.
[related_article id=”173257″]
Qualcomm voelt zich door het bod ondergewaardeerd, zo schrijft de chipmaker in een persbericht. Volgens het bestuur ligt zijn waarde veel hoger omwille van zijn leiderpositie op de markt van mobiele chips en omwille van zijn groeipotentieel. Ze onderstreept dat ze leidend is in de overgang naar 5G, waardoor het naar eigen zeggen zijn eigen aandeelhouders meer te bieden heeft dan wat Broadcom voorlegt. Bovendien verwacht Qualcomm obstakels in het goedkeuringsproces door toezichthouders.
 

Overnamestrijd

De overnamepoging van Broadcom is van vijandige aard: Qualcomm heeft immers niet gevraagd om een bod. Ongetwijfeld is dit dus nog maar het begin van een heuse machtstrijd. Hock Tan, CEO van Broadcom, liet eerder al weten dat hij bereid is het bod nog te verhogen. Als het erin slaagt om Qualcomm onder zijn vleugels te nemen, wordt het in één klap ’s werelds grootste leverancier van mobiele chips. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Advertentie