Qualcomm loopt niet warm voor het overnamevoorstel van concurrent Broadcom. De chipfabrikant is van plan om het bod van 103 miljard dollar af te wijzen.

 
Qualcomm is van plan om het overnamebod van concurrent Broadcom af te wijzen. Dat meldt Reuters op basis van verschillende bronnen. Broadcom legde een voorstel van 103 miljard dollar op tafel om de Amerikaanse chipfabrikant in te lijven.
 
Broadcom is bereid om een recordbedrag van 70 dollar per aandeel op tafel te leggen. Qualcomm zou evenwel van mening zijn dat het daarmee wordt ondergewaardeerd en het voorstel geen rekening houdt met potentiële regelgevende obstakels. De chipfabrikant zal zijn officiële standpunt naar verluidt vandaag of in de loop van deze week bekend maken.
 

Strijd

Hock Tan, CEO van Broadcom, heeft laten weten dat hij er niet van terugschrikt om een heuse overnamestrijd te voeren. Volgens de bronnen van Reuters wil het bedrijf zijn eigen lijst bestuurders indienen voor nominatie als Qualcomms raad van bestuur. Als aandeelhouders wel interesse tonen in een overname, kunnen ze deze bestuurders verkiezen bij de volgende aandeelhoudersvergadering.
 
Broadcom zou daarnaast ook al de mogelijkheid overwogen hebben om zijn bod nog te verhogen. Als het erin slaagt om Qualcomm onder zijn vleugels te nemen, wordt het in één klap ‘s werelds grootste leverancier van mobiele chips.
 
Qualcomm noch Broadcom hebben gereageerd op het bericht van Reuters.