Wie de ultieme job wil krijgen, moet zijn cv tot in de puntjes optimaliseren. Microsoft helpt je daarbij door LinkedIn in Word te integreren.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Microsoft kondigt ‘Resume Assistant’ aan: een tool die het beste van LinkedIn en Word combineert. Nadat je je gewenste job en industrie hebt gekozen, doorzoekt Resume Assistant miljoenen LinkedIn-profielen van mensen die de job van je dromen hebben. De resultaten worden aan de rechterkant van Word getoond, waarna je gegeerde vaardigheden meer in de verf kan zetten.
 
Microsoft kocht LinkedIn vorig jaar op voor 26 miljard dollar. “We willen de groei van LinkedIn versnellen, door waarde toe te voegen voor elk LinkedIn-lid,” vertelde CEO Satya Nadella toen. Om dat te verwezenlijken, zou Microsoft zijn producten – waaronder Office 365 – nauw integreren met het sociale medium.
 

Eén van deze integraties komt er aan in de vorm van Resume Assistant. In de tool geef je op naar wat voor job je op zoek bent, waarna Word de uitgebreide LinkedIn-database gebruikt om je tips te geven. Resume Assistant toont je cv’s van mensen met een soortgelijke job en stelt vaardigheden voor die je meer in de verf moet zetten. Bovendien krijg je eveneens openstaande vacatures te zien.
 
Resume Assistant is vanaf nu beschikbaar voor Insiders en wordt de komende maanden uitgerold naar Office 365-klanten.