Nieuws

240 miljoen euro aan Ether raakt bevroren nadat gebruiker essentieel bestand verwijderde

Meer dan 240 miljoen euro geïnvesteerd in de cryptomunt Ether is ontoegankelijk voor de eigenaars. Een gebruiker maakte het wallet-systeem dat de fondsen beheert kapot.

 
Gebruikers van zogenaamde wallets van Parity Technologies zijn de toegang tot hun Ether kwijt. Parity biedt wallets aan waar je grote sommen aan Ether kan opslaan. De dienst onderscheidt zich van andere wallets omdat ze in theorie veiliger is: ze vereist de toestemming van meerdere gebruikers alvorens fondsen verplaatst kunnen worden. Gebruikers die een wallet aanmaakten bij het bedrijf na 20 juli van dit jaar, zijn getroffen. In totaal raakte het equivalent van 240 miljoen euro aan Ether, de munt die Ethereum aandrijft, geblokkeerd.
 


 
Het probleem werd veroorzaakt door een kwetsbaarheid in het wallet-systeem. Een patch van een eerder ontdekte kwetsbaarheid zorgde er voor dat een gebruiker per ongeluk toegang kreeg tot een essentieel bestand, zonder dat hij dat wist. Door het bestand te verwijderen, vernietigde de gebruiker een bibliotheek met essentiele code. Zonder die code worden wallets ontoegankelijk zowel voor de gebruikers. Ook Parity lijkt momenteel geen toegang te hebben tot de fondsen. Hoe de vork precies in de steel zit, is nog niet helemaal duidelijk.
 
Volgens sommige schattingen beheert Parity ongeveer 20 procent van alle Ether die in omloop is. Niet alle wallets zijn echter getroffen, waardoor de impact minder groot is. Op het moment van dit schrijven onderzoekt het bedrijf de situatie. Het benadrukt dat geld bevroren is, en dus niet versluisd kan worden naar criminelen. De flater heeft op het eerste zicht geen impact op de Ethereum-koers.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business