Telenet neemt de telecomspecialist Nextel over. Dat bedrijf heeft expertise inzake totaaloplossingen voor bedrijven met een focus op telefonie niet de Mechelse internetprovider kan gebruiken om zijn marktaandeel een boost te geven.

Advertentie

 
Nextel wordt eigendom van Telenet. Nextel heeft ervaring inzake de integratie van onder andere de implementatie van telefooncentrales in de cloud, totaaloplossingen voor internetconnectiviteit en camerabewaking. Het bedrijf heeft meer dan 5.000 klanten en bedient ongeveer 10.000 sites. Telenet merkt dat potentiele partners snakken naar een totaaloplossing voor hun telecomnoden en denkt dat de expertise van Nextel zal helpen om dat aan te bieden. Doordat de telecom- en mediaprovider uit het Mechelse ook de klanten van Nextel mee overneemt, stijgt het marktaandeel van het bedrijf met ongeveer 38 procent. Dat weet De Tijd.
 
Nextel heeft twee vestigingen, één in Zaventem en één in Wommelgem. In totaal werken er 315 mensen voor het bedrijf. Voor zij ingelijfd kunnen worden bij Telenet, dient de Belgische mededingingsautoriteit haar zegen nog te geven. Die goedkeuring is zeer waarschijnlijk, aangezienTelenetconcurrent Proximus het gros van de zakelijke markt in handen heeft. Een sterkere concurrent is in theorie dan ook voordelig voor de markt.
 
De overname onderstreept de zakelijke ambities van Telenet, dat snakt naar meer relevantie bij KMO’s en grote bedrijven. De provider heeft natuurlijk al lang een business-aanbod, maar het ontbreekt het bedrijf aan mankracht en knowhow om een totaaloplossing uit te rollen voor alle telecomnoden van grotere zakelijke klanten. De Nextel-expertise moet een einde maken aan die tekortkoming. Hoeveel Telenet overheeft voor Nextel en wanneer de overname rond is, weten we nog niet.

Advertentie