Samenwerkingstool Quip pakt uit met app-integratie, zodat je alle relevante gegevens meteen kan bekijken vanuit het platform zonder dat je nog tussen verschillende stukken software moet wisselen.

Advertentie

 
Quip transformeert van product naar platform. De tool, die eigendom is van Salesforce, dient om collaboratie in documenten te faciliteren. Je kon de dienst al zien als een soort Google Docs met slack-functionaliteit. Op Dreamforce in San Francisco verklapt Bret Taylor, CEO van het bedrijf, dat de functionaliteit van Quip sterk wordt uitgebreid. “Quip evolueert van product naar platform”, aldus Taylor.
 
Het komt er in essentie op neer dat je voortaan tal van applicaties kan integreren binnen een Quip-document. Zo is het voortaan niet meer nodig om data vanuit pakweg Salesforce te kopiëren naar een gedeelde spreadsheet om er samen mee aan de slag te gaan, maar kan je een grafiek meteen vanuit de bron in het document stoppen. Hetzelfde geldt voor tal van applicaties. Denk aan een dynamische agenda waarrond je kan werken.
 
Het is de bedoeling dat je applicaties van andere diensten rechtstreeks kan integreren in Quip. Zo is het niet meer nodig om data naar een gedeelde spreadsheets te kopiëren om samen te werken, maar kan je meteen werken aan de hand van de bestaande data in compatibele diensten. “Quip is de eerste dienst die realtime collaboratie en live app-integratie samenbrengt in één geheel”, aldus Taylor.
 
Verder krijgt het platform nieuwe templates, gebaseerd op types van projecten. Zo heeft een team dat een specifieke taak tot een goed einde moet brengen een kapstokstructuur om van te vertrekken. Uiteraard zit Salesforce-integratie al ingebakken vanaf dag één, zoals je mag verwachten van een functie op deze Salesforce-hoogmis wordt aangekondigd. Ook de agenda-functionaliteit tekent al present. Verder rolt Quip een API uit, zodat iedereen apps die voor zijn bedrijf interessant zijn kan integreren met het platform. De API zit momenteel in een bètafase, de rest van de nieuwigheden is beschikbaar voor bedrijven vanaf het Quip Business-account, dat 10 dollar per gebruiker per maand kost. De templates zijn exclusief voor de Enterprise-tier, waar je 25 dollar per gebruiker per maand voor betaalt.
 

Advertentie