MyTrailhead laat bedrijven toe om zelf digitale cursussen uit te rollen voor werknemers om hen voor te bereiden om de veranderende economie. De cursussen passen in een centraal platform met gegamificeerde motivatie.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Met Trailhead heeft Salesforce sinds 2014 een leerplatform waarop Salesforce-gebruikers hun skills kunnen uitbreiden bet betrekking op het eigen platform. Daarmee stimuleert Salesforce het gebruik van zijn eigen software op een gratis manier. Het bedrijf stelt de opleidingsmethode nu open voor bedrijven die hun werknemers andere skills willen bijbrengen. Het programma gaat onder de naam MyTrailhead, en wordt op Dreamforce in San Francisco aangekondigd. “MyTrailhead is precies waar onze klanten achter vroegen”, zegt Mark Benioff. “Je kan de leeromgeving precies aanpassen aan je eigen bedrijf.”
 
Salesforce denkt dat we vandaag een ‘vierde industriële revolutie’ doormaken, waarbij technologieën zoals AI en andere vormen van digitale business intelligence centraal staan. De daarbij horende evolutie van de arbeidsmarkt zorgt er voor dat sommige skills gedateerd raken, terwijl de vraag naar andere skills stijgt. De CRM-marktleider wil zijn partners bijstaan in de opleiding van hun personeel om tegemoet te komen aan de uitdagingen van morgen.
 
Salesforce gebruikte Trailhead zelf al intern om zijn personeel verder op te leiden, en geeft klanten en partners nu diezelfde kans. Bedrijven kunnen eenvoudig eigen cursussen uitwerken en daar zelf lesmateriaal zoals powerpoints aan toevoegen. Een wizard genaamd Trail Maker helpt daarbij.
 
Werknemers krijgen dan weer een eigen Trailhead profiel. Daarop zien ze welke nieuwe skills ze al vergaard hebben in de vorm van badges. Managers hebben toegang tot dat profiel zodat ze kunnen zien voor welke nieuwe taken een werknemers zichzelf gekwalificeerd heeft. Die kennis is eveneens interessant voor een bedrijf in de zoektocht naar een geschikte kandidaat voor een interne promotie.
 
Werknemers en de bedrijven zelf kunnen leertrajecten uitstippelen met de Trail Mixer. Daarin worden verschillende opleidingen gecombineerd, met het doel een specifieke skillset aan te leren. De Trail Tracker staat dan weer in voor de gamificatie van het hele leerproces. Werknemers kunnen er zien hoe ze scoren in vergelijking met hun collega’s. Leaderboards mogen hier natuurkijk niet mankeren.
 
MyTrailhead moet vanaf begin volgend jaar als pilootproject verschijnen. Algemene beschikbaarheid volgt later volgend jaar. De prijs van het aanpasbare Trailheadproduct volgt dan.