Wie LinkedIn wil raadplegen kan dat vanaf nu ook vanuit zijn Outlook-inbox doen. Microsoft lanceerde een rechtstreekse integratie tussen beide programma's.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Microsoft maakte meteen na de aankoop van jobplatform LinkedIn al duidelijk dat het de banden tussen zijn eigen Office-applicaties en het sociale netwerk wilde versterken. Met de integratie van LinkedIn in Outlook.com zet het een belangrijke stap in die richting. Gebruikers van het online e-mailplatform kunnen nu LinkedIn-profielen raadplegen vanuit hun inbox.
 
Dat LinkedIn-profiel haal je boven door op de naam van een contactpersoon te klikken. Die actie opent een fiche met extra informatie en geeft je de mogelijk om door te klikken naar het LinkedIn-profiel. Hiermee krijg je snel toegang tot informatie zoals het werkverleden van contactpersonen, of gedeelde connecties op het jobplatform. Je kan ook rechtstreeks een connectie aanvragen met de persoon in kwestie.

Zowel professionele gebruikers van Outlook.com als consumenten kunnen gebruik maken van de LinkedIn-informatie. Microsoft start vanaf vandaag met de uitrol en zou tegen het einde van de maand al zijn klanten moeten hebben bereikt. De optie zal in zo goed als alle versies van Outlook zitten: op het web, via SharePoint en bij OneDrive for Business. Later zal de integratie ook naar Outlook voor Windows en andere clients van het e-mailprogramma komen.
 
Aan het begin van de zomer kwam Microsoft al met een herwerkte LinkedIn-app die beter samenwerkt met Windows 10, onder andere door meldingen via het actiecentrum te pushen.