Nieuws

Apple nadert kaap van 1 biljoen dollar

De waarde van Apple stijgt naar nieuwe hoogtes. Indien het bedrijf deze trend verder zet, ligt de kaap van een biljoen dollar binnen bereik.

 
Apple heeft momenteel een beurswaarde van 861 miljard dollar, wat een historisch hoge waarde is. Indien de aandelenkoers van het bedrijf blijft stijgen, ligt de magische grens van een biljoen dollar nog dit jaar binnen het bereik. Alles hangt af van de verkoopcijfers die Apple donderdag kan meedelen.
 
De grootste omzetmaker van Apple is al enige tijd de iPhone. De verkoop van deze toestellen daalde echter gestaag, waardoor de firma zich eveneens op andere segmenten concentreerde. De iPhone X lijkt echter voor een ommekeer in deze trend te zorgen. Dat toestel is momenteel nog maar in voorverkoop, maar lijkt de harten van veel Apple-fans te hebben gewonnen. Ook de verkoop van de iPhone 8 en 8 Plus gaan in goede lijn. Deze donderdag deelt Apple de kwartaalcijfers mee en kunnen we in detail de verkoop van de nieuwe smartphones bewonderen.
 

Bron: De Financiële Telegraaf
 
Voorlopig zijn de investeerders van het bedrijf in elk geval erg positief. De aandelenkoers van Apple steeg met maar liefst 4 procent, waardoor de aandelen ongeveer 167 dollar waard zijn. Indien Apple donderdag positieve resultaten kan voorleggen, zal de koers naar alle waarschijnlijkheid nog meer stijgen. Apple heeft een waarde van 193,61 dollar per aandeel nodig om de magische kaap van een biljoen dollar te bereiken. Dat is een stijging van ongeveer 15 procent.
 
Ongeacht of Apple daadwerkelijk de grens van een biljoen dollar overschrijdt, doet het bedrijf het erg goed. Met een marktwaarde van 861 miljard dollar steekt de firma met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. Alphabet heeft een waarde van ruim 700 miljard dollar, terwijl Microsoft ongeveer 650 miljard dollar waard is. Amazon en Facebook hebben allebei een marktwaarde van ongeveer 500 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business