outlook

Microsoft rolt de extra's van het e-mailabonnement gratis uit naar Office 365-gebruikers.

 
Microsoft bevriest het Outlook.com Premium-aanbod: gebruikers kunnen zich niet meer inschrijven voor de abonnementsdienst. Enkele van de belangrijkste extra’s die het abonnement bood maken bovendien de overstap naar Outlook.com in het Office 365-pakket.
 

Office 365

 
Officieel blijft Outlook.com Premium bestaan, Microsoft neemt op dit moment echter geen nieuwe abonnees meer aan. Wie zich wel had ingeschreven, krijgt de kans om zijn abonnement te vernieuwen. Maak je echter gebruik van Office 365 Home of Personal, dan krijg je de meeste functies binnenkort zonder meerkost bij de clouddienst. Ten minste, als je gebruik maakt van een Outlook-adres zoals @outlook.com, @hotmail.com, @live.com of @msn.com.
 
De vernieuwingen omvatten onder andere een reclamevrije online inbox en betere e-mailbeveiliging tegen phishing en malware. Verder stelt Microsoft dat gebruikers de toegang krijgen tot “het hoogste niveau” van klantenondersteuning. Tot slot betekent de migratie van Premium-functies ook een vergroting van de basis-opslagruimte voor e-mails: Microsoft trekt deze op van 12 GB naar 50 GB.
[related_article id=”169704″]
Het bedrijf begint deze maand met de uitrol van de verbeteringen naar Office 365, maar het kan meerdere weken duren vooraleer de update bij alle klanten geraakt.
 

Outlook.com premium

 
Het is onduidelijk wat er met Outlook.com Premium zal gebeuren. De abonnementsdienst werd vorig jaar gelanceerd en maakte het mogelijk om een gepersonaliseerd e-maildomein via Outlook te gebruiken. Dat persoonlijke e-maildomein blijft een unieke functie van de dienst. Gevraag naar een reactie stelde een woordvoerder tegenover zdnet.com: “Microsoft heeft geen plannen om de aparte inschrijving voor bestaande abonnees af te voeren.” Het bedrijf wilde geen commentaar kwijt over de toekomst van Outlook.com Premium.