Saudi-Arabië

Amazon-oprichter Jeff Bezos mag zich de rijkste man op aarde noemen. Positieve kwartaalcijfers duwden zijn persoonlijke fortuin boven de 90 miljard dollar.

Advertentie

 
Er is een wissel van de wacht: Amazon-CEO Jeff Bezos passeerde gisteren Microsoft-oprichter Bill Gates als ‘s wereld grootste miljardair. Dankzij een gunstige beurskoers is Bezos 93,1 miljard dollar waard, meteen 3,1 miljard meer dan Gates. Amazon presenteerde gisteren positieve kwartaalcijfers, waardoor het aandeel met meer dan 8 procent steeg.
 

Duurzame eerste plaats

 
De e-commercegigant haalde in het derde kwartaal van 2017 43,7 miljard dollar in omzet binnen, een pak meer dan de verwachtte 42,1 miljard. Whole Foods, de supermarktketen die Amazon deze zomer overkocht, maakte 1,3 miljard van die omzet uit.
[related_article id=”172948″]
Het is niet de eerste keer dat Bezos de nummer één-plek van Gates over neemt. Eind juli was het al eens zover, maar toen bleek het maar van korte duur. In aanloop naar de presentatie van Amazon’s kwartaalresultaten steeg het aandeel naar ongezien hoogtes en duwde het Bezos naar de top. Toen echter bleek dat het bedrijf zijn streefcijfers had gemist, duikelde de waarde opnieuw naar beneden. Jeff Bezos was een paar uur de rijkste man ter wereld, maar moest de plek toen weer aan Bill Gates afstaan.
 
Bezos huidige verovering van de eerste plek is waarschijnlijk duurzamer, nu Amazon wel heeft voldaan aan de verwachtingen van de markt. Bezos werd in 1998 miljardair nadat hij zijn bedrijf met succes naar de beurs leidde, en klom daarna geleidelijk aan op in de ranking door de uitbouw van zijn boekenwebshop naar een dominante speler op de internationale e-commercemarkt.

Advertentie