Nieuws

Mastercard opent toegang tot eigen blockchain

Kredietkaartmaatschappij Mastercard stelt een eigen blockchain beschikbaar voor ontwikkelaars. Volgens het bedrijf is zijn versie van de encryptietechnologie veilig en snel.

Kredietfirma Mastercard lanceert een eigen Blockchain API waar ontwikkelaars mee aan de slag kunnen. De toegang is niet vrijblijvend; in eerste instantie wil Mastercard met een selecte groep van financiële instellingen en verkopers werken.

Snel en schaalbaar

Mastercard stelt dat de technologie een belangrijk element is in zijn strategie om voor elke nood een passende betaaloplossing te hebben. Initieel wil het bedrijf de technologie voor betalingen tussen bedrijven inzetten “om uitdagingen op het vlak van snelheid, transparantie en kosten in cross-border betalingen” aan te pakken.

Volgens het bedrijf onderscheiden vier factoren zijn versie van blockchain: privacy, flexibiliteit, schaalbaarheid en reikwijdte. Door gebruik te maken van Mastercards bestaande capaciteiten en infrastructuur kunnen ontwikkelaars volledige applicaties bouwen op de blockchain, en hoeven bedrijven niet te investeren in de noodzakelijke computerkracht om hun eigen blockchain te hosten. Bovendien garandeert Mastercard dat de transactieverwerkingen bijna in real-time snelheid kunnen gebeuren en dus een van de nadelen van blockchain neutraliseert.

Ondoorzichtig register

[related_article id=”211905″]

Daarnaast verschilt Mastercards technologie in opzet van die van de meest bekende toepassing van blockchain, bitcoin. Ricardo Sota, manager bij Payments Innovation Mastercard Labs, legt in een video uit dat de Mastercard API een blockchain “met toestemming” is.  Bij bitcoin kan eender wie nakijken welke transacties al met de virtuele munt gebeurd zijn, de registers zijn openbaar. De kredietfirma opteerde voor een “ondoorzichtig” register, waarbij enkel zij die een transactie afsluiten de data van voorgaande gebruikers kunnen bekijken.

Sota ziet mogelijkheden in het inzetten van de encryptietechnologie voor toepassingen buiten geldtransacties, zoals betaalbewijzen of bewijzen van authenticiteit. Naast de Blockchain Core API en de Fast Pay Networks API voorziet Mastercard dan ook een Smart Contracts API.

Mastercard onderzoekt tevens andere innovatieve technologieën. Het vervoegde recent het consortium Enterprise Ethereum Alliance om de voordelen van de cryptomunt tegen het licht te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business