Nieuws

Samsung brengt je favoriete Linux-distributie naar je smartphone

Samsung sleutelt aan een app waarmee DeX-gebruikers toegang krijgen tot hun favoriete Linuxdistributie op smartphone.

De app Linux on Galaxy zal het mogelijk maken om met meerdere besturingssystemen op een Samsung-smartphone te werken. Specifiek zullen gebruikers linuxdistributies kunnen draaien via het DeX-platform, een docking station waarmee je de smartphone-interface kan omzetten naar een desktop-omgeving en zo dus kan gebruiken als computer. De app zit momenteel nog in de testfase.

Linux on Galaxy

Met DeX richt Samsung zich voornamelijk op professionele gebruikers. De introductie van Linux op zijn smartphone zal in de eerste plaats software-ontwikkelaars blij maken “die nu een volledig functionele ontwikkelingsomgeving kunnen gebruiken met alle voordelen van een desktop-opstelling die op elk moment en overal beschikbaar is”, aldus het bedrijf. Samsung wil Linux on Galaxy zo eenvoudig mogelijk in gebruik maken. Wie een functie wil gebruiken die niet beschikbaar is in Samsungs gebruikelijke Android-schil, kan gewoon wisselen naar een Linux-variant op het toestel.

Het DeX-dock werkt enkel met Samsungs toptelefoons: de Samsung Galaxy S8, S8 Plus en de Galaxy Note 8. Wie interesse heeft om de Linux on Galaxy-app uit te proberen, kan zich online inschrijven om er notificaties over te ontvangen.

Games

Professionele gebruikers zijn DeX’s primaire doelgroep, maar Samsung ziet ook mogelijkheden om gamers naar de pc-dock te lokken. Ook zij kunnen immers profiteren van de mogelijkheid om hun smartphone als pc te gebruiken. Om die reden kondigt de smartphonefabrikant naast het Linux-nieuws tevens aan dat het samenwerkingen heeft afgesloten met verschillende game-ontwikkelaars om een geoptimaliseerde DeX-ervaring te voorzien voor mobiele videogames. Het gaat onder andere om Square Enix, Game Insight en Netmarble.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business