Nieuws

IBM en Docker verdiepen samenwerking

Docker en IBM gaan nauwer samenwerken voor een betere integratie van containers in de IBM Cloud, maar ook voor IBM-toepassingen in de Docker-winkel.

 
IBM en Docker gaan nauwer samenwerken. De containerspecialist en de cloudexpert verdiepen hun samenwerking, die in 2014 van start ging, op drie niveau’s. Eerst en vooral rolt Docker een Enterprise Edition voor IBM Cloud uit. De update volgt de eerdere introductie van de Enterprise Edition op IBM z- LinuxONE- en Power-infrastructuur. De Enterprise Editie laat administrators en ontwikkelaars toe om workloads eenvoudig te integreren binnen de verschillende diensten die IBM op zijn cloud levert. Denk aan big data analytics en Blockchain.
 
IBM versterkt van zijn kant ook zijn aanwezigheid bij Docker. In de Docker Store zal je binnenkort verschillende images voor blauwe toepassingen vinden, zoals de WebSphere Application Server en de IBM DB2-database. Dat moet het eenvoudiger maken voor Docker-gebruikers om IBM-software in containers te stoppen.
 
Tot slot werpt IBM zich op als partner voor Dockers ‘Modernize Traditional Application’s-programma. Via dat programma rolt Docker met de hulp van partners digitale transformatieprojecten uit bij klanten, met uiteraard een focus op de cloud en het gebruik van containers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business