Nieuws

Microsofts laatste feature-update voor Windows 10 Mobile staat klaar

De laatste echte update voor Windows 10 Mobile brengt op de valreep nog enkele interessante zakelijke functies naar het OS, voor het ten grave wordt gedragen.

 
Ondanks de aangekondigde begrafenis van Windows Mobile sleutelt Microsoft nog naarstig verder aan de laatste grote update voor het OS. De Fall Creators Update rolt als het goed is volgende week uit op PC en komt normaal niet veel later naar de smartphone. Wie Windows Insider is, kan vanaf vandaag al aan de slag met de release candidate.
 
De update brengt vooral stabiliteitsupdates met zich mee maar heeft desalniettemin enkele interessante zakelijke functies aan boord. Dat is relevant aangezien de Elite X3 van HP het laatste high end toestel is dat het OS gebruikt. Die X3 is helemaal op de professionele sector gericht. Zo kan de anonieme datavergaring voor Enterprisegebruikers vrijwel worden uitgeschakeld. Microsoft verbetert ook de betrouwbaarheid van de ingebouwde VPN en voorziet tweefactor-authenticatie.
 
Verder brengt deze update een belangrijke beveiligings- en privacyupdate met zich mee. Net als bij Android en iOS zal je voortaan duidelijker kunnen zien welke apps welke permissies vragen. Je zal ze per app kunnen aanpassen via de instellingen.
 
Het is de laatste keer dat Windows 10 Mobile nog nieuwe functies zal krijgen. Microsoft bevestigde eerder dat het de ontwikkeling van zijn mobiele besturingssysteem stop zet. Na deze allerlaatste update, die al een tijdje in de stijgers stond, zal Redmond zich uitsluitend focussen op beveiliging en stabiliteit van het OS. Voor zijn mobiele strategie kijkt Microsoft nu vooral naar Android en iOS, waar het gebruikers wil overtuigen met eigen apps. Windows 10 Mobile kon nooit de grote massa aanspreken, maar de Android- en iOS-applicaties van de softwarebouwer werden wel telkens positief onthaald. OP dat elan wil Microsoft nu dus voortwerken.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business