De NMBS zet de ontwikkeling van een nieuw ticketsysteem stop. De spoorwegen staken al 30 miljoen euro in het systeem.


 
De NMBS werkt sinds 2012 aan een nieuw informaticasysteem voor de ticketverkoop. Nadat er al 30 miljoen euro in het systeem is gestoken, werkt het nog steeds niet naar behoren. De spoorwegen heeft daarom besloten om de ontwikkeling van het systeem stop te zetten. Zo weet De Tijd.
 
“We hebben nu drie kanalen voor de ticketverkoop: online, via de automaten en aan de loketten. Die drie kanalen draaien op drie verschillende informaticaplatformen. We hadden beslist daar een eengemaakt informaticasysteem van te maken, om het gebruik te vergemakkelijken. Maar na een studie hebben we nu gekozen voor een ander systeem dan datgene waaraan we werkten,” vertelt NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir.
 
Dit is niet het eerste project dat door de NMBS aan de deur wordt gezet. Nog niet zo lang geleden, werd eveneens het DICE-project afgeblazen, dat moest verhinderen dat een trein met een open deur vertrok. De NMBS pompte 11 miljoen euro in dat project.

Dorien heeft een achtergrond als programmeur en is bijzonder geïnteresseerd in robotica en biomedische technologie. Al draait ze haar hand ook niet om voor bredere thema’s als security en internet of things.