Nieuws

Aartsrivalen Microsoft en AWS onthullen samen Gluon

Amazon en Microsoft willen zo graag dat bedrijven machine learning omarmen, dat ze er niet voor terugdeinzen samen in zee te gaan. Het resultaat is de programmeerhulp Gluon.

 
Big data en machine learning zijn de toekomst, daar zijn Microsoft en Amazon het over eens. Beide bedrijven voeren een bikkelharde concurrentiestrijd in cloudland, maar dat belet hen niet om samen te werken op punten waar die samenwerking opportuun is. De twee lanceerden pas Gluon, een programmeerbibliotheek die ervaren en onervaren programmeurs moet helpen om eenvoudig deep learning-algoritmes te schrijven.
 
Gluon is een verzameling van modules die je kan aanspreken via Python. De geoptimaliseerde componenten versmelten samen tot een efficiënt machine learning-model gebaseerd op eenvoudige code. De twee cloudgiganten claimen dat hun knip-en-plak-systeem geen toegiften doet op het vlak van efficiëntie.
 
De Gluon-interface werkt met het Apache MXNet-raamwerk, de favoriet van Amazon. Compatibiliteit met Microsofts Cognitive Toolkit staat om de hoek. Dankzij de ondersteuning van beide systemen kunnen Gluon-algoritmes eenvoudig uitgerond worden over verschillende gpu’s, wat het verwerken van grote datasets moet versnellen.
 
“Het potentieel van machine learning kan enkel gerealiseerd worden wanneer het beschikbaar is voor alle ontwikkelaars”, laat Swami Sivasubramanian van Amazon optekenen. “We bouwden de Gluon-interface zodat neurale netwerken bouwen en modellen trainen net zo eenvoudig is als een app bouwen.”
 
Gluon is beschikbaar als opensource-project, zodat ontwikkelaars de functionaliteit zelf kunnen uitbreiden. De code is te vinden op Github.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business