Om te voorkomen dat bedrijven niet langer de bomen door het bos zien, past Box AI toe op de content die je in de cloud bewaart.

Box kondigt nieuwe tools aan die het voor zijn klanten eenvoudiger maken om bestanden terug te vinden in de clouddienst. Box Skills past op verschillende niveaus artificiële intelligentie toe, terwijl ontwikkelaars met Box Skills Kit aan de slag kunnen gaan om hun eigen Skills te creëren. Ten slotte zorgt Box Graph voor een gepersonaliseerde ervaring.
 

Artificiële intelligentie

Box Skills brengt machine learning naar de content die je in Box bewaart. In de eerste plaats bekijkt de artificiële intelligentie van Box je afbeeldingen. Image Intelligence brengt structuur naar de beelden en detecteert objecten in de prenten. Verder worden handgeschreven en getypte tekst herkent, waarna alle informatie als metadata wordt bewaard. Deze metadata helpt je later om de juiste afbeeldingen terug te vinden.
 
Ook de audiobestanden die je in Box bewaart, worden met behulp van machine learning onder handen genomen. Box maakt een transcriptie van de tekst en detecteert de onderwerpen die in de file aan bod komen.
 
Ten slotte worden je video’s eveneens onder de loep genomen. Van gesproken woorden wordt een transcriptie gemaakt en eveneens gezichten in de bestanden worden herkend. Box detecteert verder de onderwerpen die in de films aan bod komen en maakt het eenvoudiger om bepaalde video’s later weer terug te vinden. Met behulp van de Box Skills Kot kunnen ontwikkelaars bovendien hun eigen Skills creëren.
 

Box Graph

Een andere functie die Box aan zijn dienst toevoegt, is Box Graph. Het bedrijf gebruikt machine learning om alles wat in je bedrijf gebeurt in de gaten te houden en zijn platform hier op af te stemmen.
 
Dat uit zich op drie verschillende manieren. Zo krijg je steeds de documenten te zien waaraan je werkt, of waarin je wordt vermeldt. Verder raadt Box relevante content van collega’s aan en kan je de populaire content binnen je bedrijf bewonderen.
 
“Met Box Graph kunnen organisaties het probleem van te veel content veranderen in een opportuniteit. Hoe meer content je nu hebt in Box, hoe meer je er mee kan doen,” schrijft het bedrijf.

Dorien heeft een achtergrond als programmeur en is bijzonder geïnteresseerd in robotica en biomedische technologie. Al draait ze haar hand ook niet om voor bredere thema’s als security en internet of things.