Delta is een nieuwe app van eigen bodem die orde wil scheppen in de chaos die je portfolio aan cryptomunt-investeringen misschien is. Je vind er een overzicht van duizenden verschillende munten.

Advertentie

 
Opus Labs lanceert met Delta een applicatie om je te helpen je investeringen in bitcoin, Ethereum, Litecoin en meer dan 2.000 andere munten te beheren. Wie vandaag zijn kans wil wagen op de cryptomuntenmarkt, moet doorgaans aankloppen bij verschillende beurzen. Zo kan je op het populaire Coinbase investeren in Ethereum, bitcoin en Litecoin, maar niet in Ripple, Bitcoin Cash, Monero of Dash, wat toch ook populaire munten zijn. Wie een divers portfolio wil, krijgt daarom noodgedwongen te maken met meerdere partners en dat maakt het lastig om het overzicht in je investeringen te behouden.
 
De Gentse start-up heeft met Delta de ambitie om een centraal overzicht voor al je investeringen te bieden. “In tegenstelling tot de traditionele brokerages is het investeren in verschillende cryptovaluta nogal een kluwen van allerhande zogenaamde ‘exchanges’ die je moet managen”, laat Nicolas Van Hoorde, mede-oprichter van Opus Labs, optekenen. De app is zelf geen beurs, maar laat je wel toe om investeringen bij verschillende beurzen toe te voegen. Alle grote en minder grote handelsplatformen tekenen present, net als zowat alle digitale munten die je kan bedenken.
 

Strak design

In het strakke overzicht zie je meteen hoe je divers portfolio er voor staat. Je kan verder waarschuwingen instellen voor wanneer de koers van een munt over (of onder) een bepaalde waarde gaat. Je kan de wisselkoers voor je investeringen natuurlijk ook zelf opvolgen. Daarvoor geeft de app je voor alle munten een ingebouwde koersgrafiek, zodat je het internet niet meer moet afschuimen om alle relevante informatie te vergaren.
 
[related_article id=”171947″]
 
De applicatie is verder slim genoeg om je investeringen op een intelligente manier aan elkaar te koppelen. Koop je bijvoorbeeld bitcoin met je Ethereum-wallet, dan kan je de app vragen om het bedrag automatisch van het relevante Ethereum-portefeuille  af te trekken. Zo is het eenvoudig om nieuwe transacties aan de applicatie toe te voegen en je totale portfolio actueel te houden. Delta zit niet geïntegreerd in de verschillende beurzen, waardoor je transacties nog wel telkens manueel moet ingeven.
 
Delta is een eerste voorzichtige stap van Opus Labs in de wereld van de blockchain. De app zelf maakt geen gebruik van blockchaintechnologie maar creëert meerwaarde door een stapje terug te zetten en overzicht te bieden in een onoverzichtelijk landschap. Delta is momenteel beschikbaar voor Android en iOS. Met de lancering van de app achter de rug wil de start-up zich concentreren op de uitrol van nieuwe functies. Zo zal je binnenkort meerdere portfolio’s kunnen beheren en komt er een uitgewerkte applicatie voor de desktop.
 

Bitcoin en Ethereum: wat is het verschil?