Nieuws

Seagate propt 12 TB in nieuwe NAS-HDD’s

Capaciteit hoeft geen probleem meer te zijn op je NAS: Seagate introduceert harde schijven speciaal voor de toestellen met een capaciteit van maar liefst 12 TB.

 
Als centrale hub voor je bedrijf (of gezin) heeft je NAS de nodige opslagcapaciteit nodig. De nieuwe 12 TB-HDD’s van Seagate bieden je voortaan een recordcapaciteit ineen 3,5 inch-jasje. De HDD’s behouden de standaard-vormfactor en passen zo in iedere NAS. De toestellen geven je de mogelijkheid om tot 36 TB aan opslagcapaciteit met redundantie (RAID-5) in een klassiek 4-bay-servertje te stoppen.
 
Seagate brengt de harde schijven met de enorme capaciteit uit in verschillende smaakjes. De Ironwolf en de Ironwolf Pro zijn speciaal voor NASsen ontwikkeld, maar voor wie een desktopschijf met de grote capaciteit zoekt heeft Seagate ook een product klaar: de nieuwe Barracuda Pro levert dezelfde 12 TB zonder de overbodige NAS-specifieke functies.
 
Seagate richt zich met de nieuwe HDD’s om grote bedrijven, KMO’s met NAS of eenvoudige server-opstellingen, en creatieve professionals die nood hebben aan heel wat opslagcapaciteit.
 
De NAS-schijven zijn specifiek uitgerust met het Ironwolf Health Management. Daarmee krijgen eigenaars van Synology, Qnap of Asustor-hardware toegang tot geavanceerde sensordata over hun HDD’s, om zo proactief te reageren op eventuele hardwareproblemen en dataverlies te vroeg af te zijn. De schijven hebben een transfersnelheid tot 250 megabyte per seconde en maken gebruik van relatief nieuwe helium-technologie. Die moet de wrijving van het binnenwerk verminderen. Helium is niet ongezien in HDD’s, maar wordt doorgaans enkel in grote serverschrijven geïntegreerd.
 
De nieuwe HDD’s kosten tussen 470 en 540 dollar, al naargelang het type. Gaan we uit van een 1 op 1 conversie voor de europrijs, dan betaal je ongeveer 4 cent per gigabyte in de Barracuda Pro. Dat is niet spotgoedkoop, maar best betaalbaar gezien de enorme opslagcapaciteit in de kleine verpakking.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business