android Edge

Microsofts browser maakt de overstap naar Android en iOS, als voorbereiding op wat de nieuwe functies in de Windows 10 Fall Creators Update zullen brengen.


 
Microsoft gaat zijn browser Edge beschikbaar stellen voor Android en iOS. Vanaf deze week is er een preview te downloaden op iOS voor VS-gebruikers, de Androidversie zal “binnenkort” verschijnen. Microsoft hoopt de app ook snel naar andere landen te brengen.
 
Dat Microsoft zijn browser zou overbrengen naar Android en iOS, leek een kwestie van tijd nadat het Windows 10 Mobile in de koelkast stak. Nu het niet meer op zijn eigen mobiele OS kan rekenen, zoekt het naar manieren om zijn desktopsysteem beter te verbinden met de twee populaire mobiele besturingssystemen. De voorgaande jaren bracht Microsoft al verschillende van zijn apps over naar Android en iOS, met de Windows 10 Fall Creators Update wil het bedrijf de banden nog sterker aanhalen.
 
De volgende grote update voor Windows 10 maakt het mogelijk om je smartphone en je pc met elkaar te linken. Een webpagina of bestand dat je op smartphone open hebt staan, kan je met een klik ook laden op je computer. Microsoft doopte de functie ‘continue on PC’. De Fall Creators Update introduceert een nieuw instellingenscherm waarmee je je smartphone aan een computer koppelt. Microsoft bevestigt dat de Edge-app de ‘continue on pc’-mogelijkheid zal bevatten. Edge is niet de enige app die Microsoft voor Android en iOS aankondigde. Het bedrijf brengt ook zijn eigen launcher uit voor Android. De Windows 10 Fall Creators Update staat gepland voor 17 oktober.