Vind je de cloud maar niets? Microsoft bedient je op je wenken en voorziet een nieuwe versie van zijn offline kantoorsuite.

Advertentie

 
In de tweede helft van 2018 zal Microsoft Office 2019 uitbrengen, zo kondigt het concern aan tijdens Microsoft Ignite in Orlando. De reus uit Redmond richt zich voornamelijk op bedrijven die nog niet klaar zijn voor de cloud. In het midden van volgend jaar moeten de eerste previewversies beschikbaar zijn.
 
Office 2019 zal bestaan uit bijgespijkerde versies van Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Ook Exchange, SharePoint en Skype for Business zullen in de suite zitten. Wat alle nieuwigheden zijn geeft de softwaremaker nog niet prijs, maar Windows Ink zou alvast enkele nieuwe features krijgen om Office met een stylus te bedienen. Ook Excel krijgt nieuwe formules en datakaarten en in Powerpoint worden animaties toegevoegd zoals Morph en Zoom.
 
De huidige versie van Office is Office 2016, dat in 2015 verscheen. Het was voorlopig nog niet duidelijk of dit offline kantoorpakket een opvolger kreeg. Microsoft zet immers sterk in op zijn Office 365-dienst, maar voorziet nu opnieuw een bundel voor zij die liever offline werken. Volgens het concern is het pakket bedoeld voor zij die nog niet de overstap hebben gemaakt naar de cloud.
 

Waarom betalen?

Afgelopen zomer was een belangrijk keerpunt voor de softwaresuite: voor het eerst haalde Microsoft meer omzet uit abonnementen dan uit Office-licenties. Of je nu liever offline of online werkt, in beide gevallen kosten de kantoorprogramma’s nog een aardige duit. Wil je kosten besparen, dan is Libre Office een prima gratis alternatief.