Microsoft onthulde tijdens Ignite vier laptops met Windows 10 S gebouwd voor professionele gebruikers.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Microsoft heeft het doek gelicht van vier Windows 10 S-laptops die mikken op een professioneel publiek. De HP Stream 14 Pro, de Acer Aspire 1, de Acer Swift 1 en de Lenovo V330 zulen in de loop van 2017 en 2018 op de markt verschijnen. Opvallend is dat de toestellen allemaal onder de 400 euro blijven.
 

Zakelijke gebruikers

 
Windows 10 S zag dit jaar het levenslicht. Het besturingssysteem onderscheidt zich door het feit dat apps enkel via de Microsoft Store gedownload kunnen worden. Dat gesloten systeem maakt het OS veiliger en gebruiksvriendelijker, aldus Microsoft.
[related_article id=”171595″]
Het bedrijf mikte met Windows 10 S in eerste instantie op studenten, met onder andere de lancering van de Surface Laptop. Microsoft beklemtoonde echter dat het besturingssyteem ook zijn troeven had voor de zakelijke gebruiker. Het voegt nu de daad bij het woord door uit te pakken met de vier zakelijke toestellen. Over de configuratie van de laptops is nog niets bekend. De HP Stream 14 Pro zou in oktober beschikbaar zijn, de Acers verschijnen tegen het einde van het jaar op de markt, en de Lenovo V330 staat gepland voor februari 2018. Prijzen variëren van 275 dollar tot 349 dollar.
 
windows 10 s

Microsoft 365

 
Microsoft verbond de onthulling van de laptops met een ander stukje nieuws: de uitbreiding van zijn Microsoft 365-abonnementen. Er komen twee nieuwe formules bij: Microsoft 365 Education en Microsoft 365 F1. De F1-optie is een abonnement geoptimaliseerd voor wat Microsoft ‘eerstelijns’ werknemers noemt, en ook de aangekondigde laptops mikken op die specifieke zakelijke gebruikers. Ze zullen met het Microsoft 365 F1-pakket aan boord komen, dat Windows 10, Office 365 F1 en enkele van Microsoft mobiliteits- en veiligeheidsdiensten bevat. Of de bundel ook gratis bij Windows 10 S zal zitten zoals bij de laptops voor studenten het geval is, is niet duidelijk.
 

Windows 10 Enterprise

 
Er zullen meer bedrijfvriendelijke tools voor Windows 10 S beschikbaar zijn in de toekomst, belooft Microsoft. De Fall Creators Update in oktober zou bijvoorbeeld de functie Windows Autopilot introduceren, die het installeren van een nieuwe pc met de juiste apps eenvoudiger maakt voor IT admins. Verder maakte het bedrijf ook gewag van de komst van wat het de ‘Windows Enterprise in S’-modus noemt. Gebruikers zouden hun Windows 10 S kunnen upgraden naar een variant met de functies die je bij Windows 10 Enterprise krijgt. Welke voorwaarden of prijskaartje daar aan vasthangen, verklapte Microsoft nog niet.