Project Alloy is niet meer. Deze draadloze vr-headset beschikte zelf over een processor om virtuele toepassingen te draaien, maar hij bleek niet krachtig genoeg.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Intel annuleert zijn Project Alloy-project, aldus vr-specialist Road To VR. De Alloy was een draadloze virtual reality-headset die geen beroep hoefde te doen op de rekenkracht van een computer. Hij beschikte immers zelf over de nodige componenten: een mooi concept dat helaas niet bleek aan te slaan, waardoor Intel besloot om de stekker eruit te halen.
 

Van Skylake naar Atom

 
Voor de Alloy had je geen krachtige computer nodig. In theorie beschikte hij over voldoende pk’s om je onder te dompelen in een virtueel avontuur, maar tijdens de ontwikkeling botste de chipbakker tegen enkele hindernissen. Zo waren ze oorspronkelijk van plan om een topprocessor in hun koptelefoon te stoppen, maar uiteindelijk werd het een magere Atom-cpu. Deze gestripte Alloy bleek te beperkt voor verregaande toepassingen.
 
Intel plakte de noemer ‘merged reality’ op zijn koptelefoon, maar nooit was helemaal duidelijk waarvoor die term stond. Nu blijkt dat fabrikanten meer geloven in het Mixed Reality-platform van Microsoft en daarop overschakelen. Intel had plannen om de VR-blauwdruk van Alloy dit jaar als opensource beschikbaar te stellen, maar daar komt dus niets van in huis.
 

Realsense

[related_article id=”171209″]
Kortom: Intel gelooft niet meer in zijn project, zeker nu dat er pogingen worden ondernomen om de HTC Vive draadloos te maken. Intel wilt wel blijven investeren in virtual en augmented reality-technologie├źn, zoals Intel Realsense 3D. Hiermee is het mogelijk om met camera’s de positie van je handen en vingers te traceren en ze zo binnen een virtuele toepassing te projecteren.