oracle

Met de lancering van twee nieuwe opties, universeel krediet en bring-your-own-license, biedt Oracle meer flexibiliteit aan gebruikers van zijn platformen.

Advertentie

 
Oracle heeft vorige week twee nieuwe programma’s gelanceerd die het voor klanten eenvoudiger moeten maken om over te stappen naar diens cloudplatformen: Bring-Your-Own-License voor PaaS-toepassingen, en de mogelijkheid om een abonnement met ‘universeel krediet’ af te sluiten. De opties zijn vanaf vandaag beschikbaar.
 

Bring Your Own License

 
Oracle bood de ‘Bring-Your-Own-License’-optie al aan voor zijn IaaS-platformen, maar breidt dat nu ook uit naar de opties voor Platform-as-a-service (PaaS). BYOL maakt het mogelijk voor bedrijven om licenties voor on-premise software zoals Oracle Database, Oracle Middleware en Oracle Analytics om te zetten naar gelijkwaardige opties in de cloud aan een fractie van de prijs van die eerste, zo stelt CTO Larry Ellison.
 

Universeel krediet

 
Naast een uitbreiding van het BYOL-principe lanceert Oracle het concept van ‘universeel krediet’. In se gaat het om een erg flexibele contractvorm. Klanten hoeven gewoon aan te geven hoeveel ze verwachten te spenderen aan cloudkosten. Een gebruiker kan dat ‘krediet’ dan inzetten om eendere welke cloudservice van Oracle te gebruiken die binnen Oracle Cloud en Oracle Cloud at Customer valt. Wie tussen diensten wil wisselen of een dienst wil laten vallen kan dat doen zonder de nodige administratieve acties die bij een standaard contract de regel zijn. Stelt Oracle een nieuwe service ter beschikking, dan kunnen bedrijven die zo ook meteen gebruiken. De kredieten kunnen vastgelegd worden op verschillende manieren: per maand, per jaar, of op basis van het gebruik.
[related_article id=”170301″]
Zoals steeds nam Oracle geen blad voor de mond als het over zijn strategie gaat. Ellison stelde zonder omwegen dat de nieuwe opties erop gericht zijn om klanten af te snoepen van cloudgigant Amazon. Om dezelfde redenen kondigde het bedrijf onlangs nog aan dat het een volledige autonome versie van zijn database beschikbaar maakt.


Geen velden gevonden.