office

Zowel het webportaal als de Office 365-app krijgen een vernieuwde lay-out die werken met de software nog eenvoudiger moet maken.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Microsoft heeft de online Office-portalen onder handen genomen. De lay-out van office.com en van de Office 365-app krijgen een update, die “de ervaringen moet verbeteren die je helpen met het begrijpen, navigeren en samenwerken doorheen het volledige Office 365-ecosysteem”.
 

Office 365

 
De web-app van Office heeft een serieuze make-over gekregen, waarbij de focus ligt op het snel hernemen van werk waar je mee bezig was. Microsoft voegt een “aanbevolen”-sectie toe die recent bewerkte of geopende documenten naar boven haalt. De zoekfunctie van de pagina ondergaat een gelijkaardige verbetering: Microsoft stelt dat de zoekbalk het eenvoudiger zal maken om documenten, apps, personen en websites te vinden vanuit het portaal.
 
Idem ditto voor de Office 365 app. De launcher is herwerkt zodat de apps die je het meest gebruikt in Office sterker opvallen. Ook hier heeft Microsoft het eenvoudiger gemaakt om meteen terug in je werk te springen, met een sectie die je meest recent gebruikte documenten toont. Verder voegt het bedrijf een galerij toe die een overzicht biedt van geïnstalleerde apps, en informatie over apps die je nog niet gebruikt. Wie niet goed weet welke app te gebruiken voor een bepaald doel kan via de galerij suggesties krijgen over wat de meest efficiënte tool is, op basis van gebruikspatronen en je abonnement.
[related_article id=”171912″]
Microsoft rolt de aanpassingen binnenkort uit naar al zijn klanten. De veranderingen zullen waarschijnlijk in de komende weken opduiken. Naast Office.com zit er ook een redesign in de pijplijn voor het online portaal van Outlook.