Volgens anonieme bronnen zouden ongeveer vijfduizend werknemers hun C4 krijgen tegen eind 2017, waaronder (mogelijk) Belgen.


 
De zakelijke divisie van HP, Hewlett Packard Enterprise, zou volgens Bloomberg van plan zijn om tien procent van zijn personeel te ontslaan. Als het gerucht klopt, zouden ongeveer vijfduizend mensen de laan uitgestuurd worden. De directeur zei eerder al in te grijpen na de laatste tegenvallende kwartaalcijfers.
 

Ook Belgen

De herstructuering van het bedrijf zou tegen eind 2017 moeten rond zijn, zo blijkt uit de anonieme bronnen van het persbureau. Bij de ontslagen zouden niet enkel werknemers binnen de Verenigde Staten getroffen worden. Belgen zouden mogelijk ook de bons krijgen, want HPE heeft ook een vestiging in Machelen. Daarnaast gaat het om werknemers uit meerdere lagen van de organisatie, waaronder managers.
 
Dat er koppen zouden rollen, was al duidelijk tijdens een presentatie vorige maand van Meg Whitman, CEO van Hewlett Packard Enterprise. Zijn kwartaalcijfers waren niet goed, waarop de topman besloot om lagen uit zijn bedrijf te verwijderen om efficiënter te functioneren. In de komende drie jaar moet het bedrijf 1,5 miljard dollar besparen.
 

Gefaalde splitsing?

Eind 2015 splitste HP in Hewlett Packard Enterprise (HPE) en HP Inc, twee bedrijven die nog samenwerken maar op papier totaal zelfstandig functioneren. Sinds zijn ontstaan staat HPE onder concurrentiedruk van onder meer Google en Amazon. Vorig jaar verkocht het concern al zijn softwaretak aan het Britse bedrijf Micro Focus.
[related_article id=”166170″]
Hewlett Packard Enterprise wenst niet te reageren op het gerucht.