Voor minder dan 1.000 euro haal je een laptop in huis die de kracht van een MacBook Pro evenaart. Apple voelt de hete adem van Xiaomi in zijn nek.

Advertentie

 
Xiaomi lanceert vandaag de Mi Notebook Pro in China. Het toestel komt in drie varianten, met een kostprijs die varieert van 5.599 CNY (746 euro) tot 6.999 CNY (895 euro). Hierdoor zijn de laptops een geduchte concurrent voor de MacBook Pro-reeks van Apple.
 

Coffee Lake

Het duurste toestel in de nieuwe line-up bevat een Intel Core i7-processor van de achtste generatie. Hiermee komt Xiaomi in de beperkte lijst van laptopfabrikanten die de Coffee Lake-chips van Intel al in hun toestellen integreren. HP kondigde in augustus zijn Pro-reeks met Core i7-processor van de achtste generatie ook al aan.
 
[related_article id=”172082″]
 
Verder kan je in de Mi Notebook Pro 16 GB RAM en een 1 TB PCIe-SSD terugvinden. Xiaomi maakt de hardware van zijn laptop verder compleet met een Nvidia GeForce MX150-GPU. Het toestel heeft een 15,6-inchscherm en weegt zo’n 1,95 kilogram. Verder vind je twee USB Type-C-poorten, twee USB 3.0-poorten, een HDMI-poort, een SD-kaartslot en een 3,5 mm-audioaansluiting terug op de laptop.
 

Vingerafdruksensor

De overige laptops zijn goedkoper, maar minder krachtig. Het ene toestel krijgt eveneens een Intel Core i7-processor mee, terwijl de andere laptop een Intel Core i5 bevat. Beide computers komen met 8 GB RAM en draaien – net zoals de duurste Mi Notebook Pro – Windows 10.
 
In de laptops zit een vingerafdruksensor, waardoor je Windows Hello kan gebruiken. Voorlopig is nog niet bekend waar de toestellen eveneens worden uitgerold.