Na een artikel in een Chinese zakenkrant draait de geruchtenmolen op volle toeren: maken de Taiwanese smartphones de overstap naar de Verenigde Staten?


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Google heeft plannen om de mobiele divisie van HTC over te nemen, zo luidt in een gerucht dat Commercial Times heeft verspreid. Volgens de Chinese krant zou de overname eind dit jaar nog aangekondigd kunnen worden. Zijn VR-divisie (met onder andere de populaire HTC Vive) zou wel in handen van de Taiwanese fabrikant blijven.
[related_article id=”215028″]
Het gaat momenteel enkel om een gerucht, maar waar rook is, is vuur. Al jaren is er sprake van een mogelijke overname van HTC, dat al jaren rode cijfers voorlegt in zijn smartphonedivisie. De vlaggenschepen van de Taiwanese fabrikant moeten al jarenlang de duimen leggen tegen de topmodellen van Apple en Samsung, ook al geeft HTC geen cijfers bloot over het aantal toestellen dat het verkoopt. Het nieuwtje zou dus niet als een complete verrassing komen.
Bovendien werkten HTC en Google al jaren samen. Zo maakte de smartphonefabrikant in 2010 de allereerste Nexus-telefoon. Ook de Google Pixel en Pixel XL werden geproduceerd door HTC (in samenwerking met Google). De tweede generatie van de Pixel-familie zou eveneens op Taiwanese grond gefabriceerd worden.

Google-telefoons

Met een eigen mobiele divisie zou Google meer grip krijgen op de toestellen die het uitbrengt dankzij de expertise die HTC in de laatste decennia verworven heeft. Toegegeven: de Google Pixel was een uitstekende telefoon, maar het verhoopte succes haalde hij nooit.
Het is wel niet de eerste keer dat Google een smartphonemerk in eigen rangen heeft. Zo nam het in 2011 Motorola over voor een monsterbedrag van 12,5 miljard dollar. Een zwarte bladzijde in de rijke geschiedenis van de zoekgigant, want in 2014 verkocht het de telefoondivisie alweer door naar Lenovo.
Op de HTC Vive (de virtual realitybril van het Taiwanese concern) zou het logo van Google niet prijken. Integendeel: na de verkoop van zijn telefoonmerk zou het bedrijf zich volop kunnen focussen op zijn vr-divisie. Uit de vrijgekomen middelen zou het extra kunnen investeren in zijn vr-tak en zich zo als marktleider in de verf zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here