VMware’s Cloud Foundation komt naar HPE’s Synergy-servers: de veelzijdige virtualisatiesoftware draait voortaan netjes op de aanpasbare serveroplossing van HPE.

Advertentie

 
HP Enterprise heeft de lenige hardware, VMware bezit de flexibele software. Niet onlogisch dus dat de twee samen in zee gaan voor een veelzijdige oplossing voor aanpasbare infrastructuur. Centraal staan HPE’s Synergy-servers en VMware’s Cloud Foundation. HPE introduceerde Synergy in 2015 tijdens het eerste grote Discover-event van de fabrikant sedert de opsplitsing van HP in twee bedrijven.
 
Synergy is een enkel hardwareframe waarin zowel computerkracht, netwerkinfrastructuur als opslagcapaciteit past. Het idee achter de server is eenvoudig: je kan het toestel naar believen uitbreiden met wat je te kort komt waarna software de beschikbare hardware verdeelt over de applicaties die er om vragen. Heeft de nieuwste versie van een belangrijke app wat meer rekenkracht nodig? Dan flop je die er gewoon bij. Te weinig opslag? Hetzelfde verhaal.
 
[related_article id=”165035″]
 

SDDC

De Cloud Foundation van VMWare is een platform voor een ‘Software Defined Datacenter’ SDDC. Het is een integratie van vSphere, vSAN en NSX die je eenvoudig kan uitrollen zowel in de publieke cloud als in je on premise-datacenter. VMware gaat er prat op dat de gebruikservaring in beide gevallen universeel is. Het platform biedt dus software voor compute, storage en network: niet toevallig de drie pijlers van de Synergy-hardware.
 

 
Cloud Foundation is met andere woorden een erg flexibele oplossing voor een SDDC, terwijl Synergy aanpasbare hardware biedt. Hand in hand zorgen de twee voor een platform dat snel en volledig aanpasbaar is naar je actuele hard- en softwarenoden. De samenwerking vaart onder de vlag ‘HPE Synergy powered by Cloud Foundation’. Sexy klinkt dat niet, duidelijk wel.
 
De geïntegreerde oplossing moet later dit jaar al beschikbaar zijn. Vreemd kan je de samenwerking gerust noemen. VMware is immers eigendom van Dell, wat op papier dan weer een grote concurrent is van HPE. Het is natuurlijk goed nieuws dat de virtualisatiekoning ook onder bewind van Dell vrij is om strategische partnerships aan te gaan waar het die opportuun acht.
 

Advertentie