Nieuws

Samsung lanceert zakelijke chatbot Brity

Samsung ziet opportuniteiten in de chatbotmarkt en lanceert Brity, een zakelijke digitale assistent. Bedrijven kunnen Brity inzetten om werknemers of klanten te ondersteunen.

 
Samsung SDS, een dochterbedrijf van de Zuid-koreaanse gigant dat zich concentreert op IT-services, biedt bedrijven sinds kort de diensten aan van Brity. Brity is een artificieel intelligente chatbot die erop getraind is om ondersteuning te voorzien in verschillende werk- en klantgerelateerde situaties.
 

AIaaS

Achter de Brity-software zit een AI die de capaciteit heeft om complexe taalconstructies te begrijpen, en deze informatie kan koppelen aan andere data. Brity kan zowel tekst als spraak verwerken. Als een klant bijvoorbeeld vraagt wanneer een bepaalde bestelling zal aankomen, dan begrijpt Brity dat de persoon een tijdsaanduiding wil krijgen, en kan het dit verbinden met de data van de bestelling die eerder geplaatst werd. Het bedrijf klopt zich op de borst dat Brity 95 procent van de taalinformatie die het voorgeschoteld krijgt correct kan verwerken.
[related_article id=”171118″] Met deze AI-as-a-service hoopt Samsung bedrijven te bedienen die niet het budget hebben om zelf een chatbot te ontwikkelen. “Brity is de eerste om een intelligent en contextbewust systeem te commercialiseren,” verklaart Samsung SDS VP Lee Chi-hoon. Het bedrijf heeft de chatbot eerst enkele maanden binnenshuis getest. Werknemers gebruikten Brity om hun agenda’s te checken, het menu van de cafetaria te bekijken, en om telefoonnummers op te diepen. Samsung SDS beklemtoont dat Brity geen flauw afkooksel is van Bixby, de assistent die het op zijn premiumsmartphones aanbiedt. Brity verschilt van Bixby aangezien het focust op zakelijke klanten, aldus Samsung.
 

Moedertaal

 
Volgens Samsung is de AI zowel binnen als buiten het bedrijf in te zetten. Het kan supply chain managers of HR-medewerkers assisteren, of gebruikt worden voor helpdesks en klantenondersteuning. De chatbot valt ook te integreren in sociale platformen, zoals de populaire Koreaanse chat-apps Kakao en Line. Brity is momenteel enkel beschikbaar in het Koreaans, maar het bedrijf is bezig met de ontwikkeling van een Engelse versie. Over een conversie naar andere talen heeft het bedrijf niets vermeld, noch over een specifiek tijdstip voor de lancering van een Engelse Brity.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business