Nieuws

Paypal lanceert eigen kredietkaart

Het online betaalsysteem wil zijn eerste stapjes zetten in de fysieke retail. Amerikaanse klanten kunnen met een plastic kaartje nu ook in fysieke winkels betalen met hun Paypal-rekening.

Paypal, bekend van zijn populaire online betaalsysteem, brengt in de Verenigde Staten een eigen fysieke creditcard uit. Dat meldt persagentschap Bloomberg. Zo kunnen Amerikaanse klanten straks ook buiten de onlinewereld met hun Paypal-rekening betalen. Of het kaartje ooit naar de Benelux komt, is nog geen nieuws over.

Door middel van een speciale cashback-regeling krijgen klanten, bij een aankoop met de plastic betaalkaart, 2% van hun aankoopbedrag terug. Dat geldt wordt in de online portemonnee van de klant gestopt om zijn shopgedrag aan te wakkeren. “Niet alleen in de fysieke wereld, maar ook online zorgt dit ervoor dat mensen meer gaan shoppen”, zegt commercieel directeur Darrel Esch tegen Bloomberg.

Paypal wil zich meer doordrukken als globale betaaloplossing bij zijn 210 miljoen klanten. Daarom sloot de online betaaldienst veel overeenkomsten met bedrijven voor publiciteit. Mensen met een iPhone of iPad kunnen sinds juni bijvoorbeeld ook met PayPal betalen in de App Store van Apple.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business