Deloitte gaat HP helpen om binnen te breken in de productiemarkt met zijn 3D-printers. De twee willen zo aan het voorfront van de vierde industriële revolutie staan.

Advertentie

 
De productiemarkt, geschat op zo’n twaalf biljoen dollar, staat aan de vooravond van een grote transformatie. Doorbraken in 3D-printing (additive manufacturing) zullen productieprocessen aanzienlijk sneller, flexibeler en efficiënter maken. HP Inc wil de transformatie aanvoeren met zijn eigen 3D-printplatform. De fabrikant werkt al voor de splitsing van HP in HPE en HP Inc aan 3D-printtechnologie en toonde vorig jaar op Drupa een functionele professionele printer. HP Inc heeft een totaaloplossing in zijn portfolio, inclusief de printer zelf en een station voor de nabewerking van het product.
 
HP Inc slaat nu de handen in elkaar met Deloitte om zijn 3D-printtechnologie naar de markt te brengen. De printoplossing leeft onder de naam ‘Jet Fusion 3D Printing Solutions’ en geeft bedrijven de mogelijkheid om sneller prototypes uit te werken, de hoeveelheid afval te verkleinen en de time to market in te korten.
 
HP Inc staat in voor de technische kant van de zaak, terwijl Deloitte en wereldwijd klantenbereik heeft. Samen hopen ze meer bedrijven warm te maken om in zee te gaan met HP voor de aankomende transformatie van de sector. Onder andere BMW, Nike en  Johnson & Johnson maken al gebruik van HP’s printtechnologie.
 
De industriële printers zijn ontworpen voortbouwend op 2D-printtechnologie. Kennis vergaard met het ontwerpen van inkjetprinters komt immers ook van pas bij het ontwerp van een 3D-toestel. Denk daarbij aan de precieze sturing van de printkoppen en het ontwerp van fijne en controleerbare nozzles.
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/167573/3d-printers-de-volgende-industriele-revolutie/