Nieuws

Nieuwe BlackBerry zal geen klaviertje hebben

In tegenstelling tot de KeyONE zal de nieuwe BlackBerry, die in oktober uitkomt, geen fysiek toetsenbord bevatten. CrackBerries hebben niets te vrezen: er zijn geruchten dat er later nog een exemplaar mét klavier verschijnt.

De Chinese fabrikant TCL gaat in oktober een waterdichte BlackBerry uitbrengen zonder fysiek toetsenbord, zo meldt Engadget. Veiligheid, duurzaamheid en autonomie zijn de drie parameters waarin het toestel moet uitblinken.

De nieuwe BlackBerry zal een ip67-rating krijgen en een goede accu, die volgens een topman bij TCL 26 uur moet meegaan tijdens gemengd gebruik. Naast zijn sterke autonomie moeten de duurzaamheid en de veiligheid van deze telefoon zijn tweede troef worden: hij moet het veiligste Android-toestel ter wereld worden. Meer details hebben we nog niet, maar op het IFA zullen we deze smartphone hands-on kunnen uitproberen.

Dat deze smartphone geen klaviertje krijgt zoals de KeyONE, is opvallend. TCL leek het iconische smartphonemerk terug op de kaart te zetten door Android-toestellen met fysiek toetsenbord te leveren. Toch mogen we ook binnenkort een model verwachten met een levensecht tikhulpje: gisteren liet een ontwerper bij TCL slides zien van een onaangekondigde BlackBerry Juno-smartphone. De informatie is wel inmiddels van de website verdwenen. Deze smartphone kreeg enkele nieuwe snufjes, zoals eens speciale oplaadmodus die alle achtergrondtaken uitschakelt en een manier om foto’s te maken die niet in de galerij belanden, maar in een daarvoor bestemde privémap.

De moderne BlackBerry-telefoons worden niet door eigen merk gemaakt, maar door het Chinese TCL, dat een licentie heeft. Hun marktaandeel was in 2014 immers zo diep gekelderd dat ze besloten om de stekker uit hun hardware-afdeling te trekken. Wel bereidt BlackBerry nog het softwaresausje van deze toestellen. Vorige maand testten we het laatste vlaggenschip mét Klaviertje van BlackBerry, de KeyONE. Hier kan je de recensie lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business