Nieuws

Intel onthult krachtige machine vision-chip

Met de hulp van Movidius heeft Intel een chip klaar die machine vision en deep learning naar een nieuw niveau kan tillen.

 
Intel heeft de Myriad X VPU aangekondigd. Met de System-on-a-Chip richt Intel zich op de nieuwe generatie toestellen, zoals drones, robots, slimme camera’s en virtual reality. Bovendien heeft de Myriad X een Neural Compute Engine aan boord. De chip levert hierdoor eveneens goede prestaties voor deep learning.
 
Intel kocht Movidius ongeveer een jaar geleden over. Het bedrijf specialiseert zich in het geven van zicht aan machines en pc’s. De nieuwe Myriad X-SoC is een verbeterde versie ten opzichte van de Myriad 2 en brengt enkele nieuwe deep-learningmogelijkheden naar het merk.
 

Gespecialiseerde functies

Volgens Intel is de chip ideaal voor autonome toestellen. Ondanks het feit dat de Myriad X meer dan 4 TOPS (trillion operations per second) levert, is hij erg klein. Hierdoor past de chip in zowat alle IoT-toestellen. Behalve een Neural Compute Engine heeft de SoC 16 programmeerbare Vector Processors aan boord, Configureerbare MIPI Lanes en verbeterde Vision Accelerators.
 
De Vector Processors stellen je in staat om meerdere imaging- en vision-applicatie tezamen te laten draaien. Verder zorgen de MIPI Lanes ervoor dat je tot 8 HD-RGB-camera’s rechtstreeks aan de Myriad X kan koppelen. De chip kan tot 700 miljoen pixels per seconde van beeldsignalen verwerken. De Vision Accelerators zorgen er ten slotte voor dat je taken zoals optische flow en stereodiepte kan uitvoeren zonder dat je bijkomende rekenkracht nodig hebt.
 
“Computer vision en deep learning worden bijna standaardvereisten voor de miljarden toestellen die ons omringen,” vertelt Remi El-Ouazzane, de vide president en general manger van Movidius. “Toestellen visuele intelligentie die vergelijkbaar is als bij de mens geven, vormt de volgende stap in computing. Met de Myriad XW vinden we opnieuw uit wat VPU betekent wanneer het aankomt op het leveren van zoveel mogelijk AI- en vision-rekenkracht.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business